Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŽupan ličko senjski posipao se pepelom prema liječnicima primarne zdravstvene zaštite

06.04.2020 07:23:37

      Dosta je reakcija u javnosti izazvalo obraćanje putem medija župana ličko senjske županije Darka Milinović liječnicima sa područja županije, liječnicima primarne zdravstvene zaštite, koncesionarima, zakupcima koji su do sada plaćali uz Dubrovačko - neretvansku županiju najskuplju zakupninu u Hrvatskoj. Od jednom župan Milinović predlaže smanjenja visina zakupa, tvrdi da su visoke, a upravo je sam prvi čovjek županije Skupštini ličko senjske županije predložio prije nekoliko mjeseci, a Skupština prihvatila visoke cijene zakupnina liječnicima primarne zdravstvene zaštite, najskuplje u Hrvatskoj. Još jednom želim Vam zahvaliti, jer zajedno sa ostalima stojite na prvoj crti borbe protiv Korona virusa, a vaše nezadovoljstvo visinom zakupnina smatram opravdanim, pravdao se župan Milinović koji je kolegama liječnicima po struci dao čak jamčevinu da će ispraviti što su do sada plaćali najvišu cijenu zakupnina u Hrvatskoj, i preuzeo ulogu "spasitelja". Stoga Vas kao kolega i Župan molim da potpišete predložene Ugovore o zakupu, jer je većina kolega potpisala, a to nam je potrebno kako bi nastavili sa zdravstvenom zaštitom, napominjem nećete morati platiti ništa za mjesece travanj,svibanj i lipanj, a kao kolega i Župan jamčim Vam da će novi Aneksi ugovora o zakupninama koje ćemo sklopiti do trenutka trajanja obustave bilo kakvih plaćanja zakupnina biti znatno niži od do sada važećih imajući u vidu specifičnost zdravstvene zaštite na našem području, pravdao se i pozivao kolege liječnike Milinović čija Jamčevina je dosta sumnjiva, jer ako dođe do smanjenja visoke cijene zakupnine, konačnu odluku donosi Skupština ličko senjske županije, a ne župan, koji samo predlaže visinu zakupnine. 

BOLEST  ODLUČIVANJA  

Pismom liječnicima, i molitvom "kolega" sam župan Milinović je otkrio da su nastale podjele među koncesionarima od kojih su neki već potpisali Ugovore, a neki nisu, točnije su odbijali zbog visoke cijene. Nije poznato zašto je župan Milinović skupštini predložio najviše cijene zakupnine u Hrvatskoj i da li se moglo sve riješiti umjerenom visinom zakupnina kao ostale županije u Hrvatskoj. Upućeniji kažu da Milinović nasjeo na cijene koje u udarili koncesionarima Upravna vijeća Domova zdravlja i ravnatelji u županiji koji su haračom prema zakupcima pokušali prihodovati što više novca, jer Domovi zdravlja grcaju u dugovima i gubitcima. Milinović je visoke cijene prihvatio i predložio Skupštini ličko senjske županije koja je usvojila najvišu cijenu zakupnine u Hrvatskoj. I usvajanje je dokazalo neodgovornost glavnog političkog tijela u županiji, a jamčevina župana otvara pitanje tko je Vladar sa Skupštinom županije. Inače, za 4., 5., i 6. mjesec privremeno je obustavljeno plaćanje najamnina (koncesija) liječnicima primarne zaštite, a  obustava će trajati do 30. lipnja.

WWW.SLOBODNALIKA.COM, sve  otkriva
OSTANI  DOMA !

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju