Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPut Cara Perušića od lažnog svjedoka do optuženika

29.11.2020 19:17:15
Protiv još jednog lokalnog političkog šerifa u Lici Državno Odvjetništvo Republike Hrvatske podiglo je optužnicu.Samo nekoliko dana nakon što je postao potpredsjednik HDZ-a u ličko senjskoj županiji, i OO HDZ-a Perušić Car Perušića dugogodišnji načelnik općine Perušić Ivica Turić Bećar dobio je "čestitku" DORH-a koja je sudeći prema sadržaju priopćenja vrlo ozbiljna, bećarska optužnica. Car Perušića koji od svoga lika i dijela do sada uspio napraviti da mu nitko ništa nije mogao je optužen da je plašio dvoje romske malodobne djece riječima, a Car je izvadio iza pasa pištolj i tri puta pucao u zrak da strašenje bude ozbiljno, a prema optužbi je majci djece usmjerio cijev pištolja i prijetio joj smrću . Optužnicom DORH precizira da se Car Perušić tereti za ozbiljnu prijetnju i to po posebnom članku, jer je prijetnju počinio u obavljanju javne ovlasti i s njom povezanog položaja načelnika općine Perušić za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. S druge strane, tereti ga se i za grubu povredu djetetovih prava, za što zakon predviđa kaznu zatvora od jedne do pet godina. Događaj se zbio kada je bila žetva u mjesecu kolovozu, a čini se da je DORH skupio dosta dokaza, jer Car Perušića u svome je stilu izjavio nakon nemila događaja da je priča u Graškogradu izmišljena, da on nema pištolja, ali i priznao da je tada bio u obilasku svoga imanja točnije polja graška kojim su se gostilo romsko blago, što je bio očiti razlog za reakciju dugogodišnjeg malog političkog vladara Perušića, ne tako davno lažnog svjedoka na Sudu u Gospiću, koji je tada dokazao da je spreman na sve, danas najpoznatijeg političkog optužnika u Ličko senjskoj županiji.

DORH  JE  CARU  TEŽAK  ZALOGAJ  !

Igra sudbine i karata je odigrala da Car Perušića nije došao do optuženičke klupe kao neki drugi lokalni politički vlastodršci zbog kriminala i zlouporabe političkog položaja i ovlasti, već zbog prijetnje djeci i ženi,što je čini se puno, puno teža optužnica od mutnih poslova, poslijeratnog  bogaćenja na bazi politike.  Je li ozbiljna optužnica DORH-a dokaz kraja "sile" cara  Perušića koji je godinama lokalni vladar koji je u politiku ušao kako je sam priznao sa 100 000 njemačkih maraka, a ne kao neki iz kirije ili konobarije i koji je financijski  neovisan  i  kome nije novac problem, već mu je sada glavno da sruši tešku optužnicu DORH-a da je sve izmišljeno i da skupi dosta svjedoka  jer  Car  Perušića ima iskustvo  kako  se  i  lažno  svjedoči. Sudeći  prema  optužbi  Car  Perušića  ne  uživa  političku  zaštitu  kod  pravosudnih  tijela, jer  da  su  prošla  vremena  lokalne  političke  gubernije, događaj  bi  bio  ujeo  Vuk  magare, ovako  se  stvorila  slika  da  institucije  pravne  države  rade  svoj  posao. 

DOK  NEKOME  SMRKNE, DRUGOM  SVANE  !

Podizanje  optužnice  protiv  Cara  Perušića  je  lokalna  TOP  vijest  i  očekivano  je  izazvala  veliki  interes  javnosti  jer,  optuženi  Turić  je  na  čelu  najbogatije  ličko  senjske  općine  koja  iduće  godine  planira  proračun  od  čak  skoro  100  milijuna  kuna. Došla  je  u pitanje  kandidatura  za  načelnika  općine  na  proljeće  iduće  godine. Turić  je  prije  događaja  najavio  da   se  ne  namjerava  više  kandidirati  za  načelnika  općine, no  drugi  kažu  da  se  priprema, još  jedan  i  dosta.  Optužnica  došla  u  dosta  nezgodno  vrijeme  i  već  ima  onih  koji  bi  se  rado  vidjeli  u  fotelji  načelnika  Perušića  u  kome  je  počela  živjeti  ona  stara, dok  nekome   smrkne, drugome  svane !. 

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju