Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjČorobna zima Plitvičkih jezera

13.01.2021 08:50:05

             S prvim danima siječnja stigla je prava zima koja ovih dana itekako pokazuje zube. Temperature su se spustile ispod ništice, a val hladnoće tek stiže pa će prema kraju tjedna biti sve hladnije.


Ovih dana posebna snježna idila vlada i u našem najpoznatijem nacionalnom parku – Plitvičkim jezerima . Iako su divne u svako doba godine, kada ih prekrije snijeg Plitvice uistinu izgledaju čarobno. Dokazuju to i ove fotografije objavljene na službenom Instagram profilu Nacionalnog parka.
Ukoliko ovih dana planirate posjet Plitvičkim jezerima, donosimo nekoliko osnovnih informacija koje trebate znati.

Radno vrijeme je od 8 do 15 sati, a ulaznice možete kupiti do 13 sati. Cijena ulaznice za odrasle košta 80 kn, za studente 50 kn, djecu od 7-18 godina 35 kn, dok je klincima mlađima od 7 godina ulaz besplatan. Besplatan parking možete pronaći na Ulazu 1.

Gornja jezera su zbog snijega zatvorena za posjet do proljeća. S druge strane, kanjon Donjih jezera je trenutno zatvoren za posjećivanje, a obilazak je moguć povrh kanjona.


Brodovi voze prema redu vožnje svakih 60 minuta, a vlakovi svakih 30 minuta. Nošenje maski za lice u panoramskim vozilima i u zatvorenim prostorima je obavezno. Kapaciteti brodova i vlakova smanjeni su na 40 % tijekom trajanja posebnih mjera i ograničenja.

Ukoliko ogladnite nakon šetnje i razgledavanja, možete telefonski naručiti delicije iz Bistroa Vučnica i osobno ih preuzeti pred ulazom u restoran. Bistro se nalazi 2 km od južnog ulaza u nacionalni park (Ulaz 2), a nudi domaće kobasice, pizze, hamburgere i slastice poput torte od base.

U svakom slučaju, snježnu bajku na Plitvicama zaista se isplati vidjeti i doživjeti, pa makar i u prolazu.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju