Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjLIJEPO "Rajski plin" u rodilištu gospićke bolnice

19.01.2021 08:06:20

Danas je završila još jedna uspješna akcija Rotary kluba Gospića čija sredstva su namijenjena rodilištu OB Gospić.

San svake rodilje je da za vrijeme poroda osjeća što slabije bolove, a upravo to će biti omogućeno od danas ličkim trudnicama.

Udruga je prikupila preko svojih članova i donatora 54.430,93kn za aparat Emono .

„To je aparat koji se koristi za vrijeme poroda , a djeluje tako da smanjuje bol za vrijeme trudova. Trudnice za vrijeme trudova udišu plin , dušični oksidul, koji ima opuštajući i analgetski učinak na rodilje. Upotreba je jako jednostavna i ne zahtjeva prisutnost anesteziologa. Akciju smo pokrenuli na poticaj jednog našeg rotarijanca i sretni smo da je uspješno priveli kraju " rekla nam je predsjednica Rotary kluba Gospić i ginekologinja u OB Gospić Mirjana Vrkljan Radošević.

Ravnateljica OB Gospić mr Sandra Čubelić , dr spec pedijetrije, zahvalila se u ime bolnice na ovom aparatu ,ali i na dosadašnjim donacijama i dobroj suradnji sa Rotary klubom Gospić.

Rotary klub pokušava uvijek reagirati i pomoći najpotrebitijima.

S obzirom na situaciju u kojoj se našla Banovina koja je porušena u strašnom potresu, gospićki rotarijanci su se solidarizirali sa našim građanima koji su ostali bez svojih kuća te uplatili 10.500,00 kn za one najpotrebitije .


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju