Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjHoće li Sandra Perković završiti u zatvoru jer je lagala na suđenju

27.02.2020 17:51:46

SANDRA PERKOVIĆ, proslavljena hrvatska atletičarka, trenutno se ne mora bojati zatvora iako se njezino svjedočenje na suđenju Milanu Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku i višestrukom USKOK-ovu optuženiku, nije podudaralo s istinom. Perković je svjedočila u slučaju Agram u kojem se Bandića tereti da joj je omogućio nezakonito korištenje gradskog automobila krajem 2013. godine.


Rekla da je sama tražila auto, snimka dokazala da laže

Nesporno je da se tada pripremala u Medulinu, ali je bila i zastupnica s Bandićeve liste u zagrebačkoj skupštini. Na dnevnom se redu našao proračun, svaka je ruka bila neophodna pa je, prema optužbi, gradonačelnik po nju poslao službeno vozilo.

No Perković je rekla da je sama tražila službeni automobil. "Budući da sam bila zastupnica u Skupštini, nastojala sam čim više biti na sjednicama iako sam u to vrijeme imala i pripreme", rekla je u sudnici, na što je USKOK uložio prigovor jer je ono što je rekla suprotno sadržaju tajno snimljenog razgovora. A u njemu se čuju Bandićeve rečenice: "Sandra, neće nam biti izglasan proračun. J... Jelena je zaboravila na tebe. Šaljem auto po tebe, vratit će te za dva sata u Medulin", govorio je zagrebački gradonačelnik.

Što kaže zakon?

Obaveza istinitog svjedočenja propisana je zakonom. Članak 305. Kaznenog zakona određuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina za davanje lažnog iskaza na sudu. Kazna je i veća – od jedne do deset godina zatvora – ako je na temelju lažnog iskaza osuđena nevina osoba.

Zdravorazumski gledano, ako je Perković na sudu u svjedočenju rekla nešto što proturječi autentičnoj snimci, ona je dala lažni iskaz. No je li tako i može li se već sada pokrenuti postupak protiv nje, upitali smo odvjetnika Branka Šerića.

"Mora se čekati pravomoćnu presudu"

"Mora se čekati pravomoćnu presudu, zaključak, razloge... Imali smo to i za Modrića i Lovrena, USKOK je podigao optužnicu pa je postupak obustavljen jer nije gotovo suđenje Zdravku Mamiću na kojem su dali iskaz. Ne može se to procesuirati prije pravomoćnosti presude, čak ni nakon prvostupanjske. Definitivno stojim iza toga", uvjeren je naš sugovornik.

Drugim riječima, naša proslavljena atletičarka ne mora se brinuti, kao ni naši proslavljeni nogometaši.

Zasad.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com