Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjU subotu u Gospiću Izvanredni Sabor HSP-a

27.02.2020 17:02:05

    U Gospiću će se subotu održati Izvanredni sabor Hrvatske stranke prava (HSP) radi izbora svih radnih tijela, osim predsjednika, a glasovat će se i o izmjeni stranačkog Statuta, izjavio je u četvrtak Hini predsjednik HSP-a Karlo Starčević.

Županijska vijeća stranke predložila su svoje predstavnike za novi sastav 13-članog Predsjedništva HSP-a, što je potrebno jer su trojica iz dosadašnjeg sastava Predsjedništva napustili stranku, a birat će se i Središnji časni sud i Središnji nadzorni odbor, najavljeno je.

Kako je Hini rekao glavni tajnik stranke Zvonko Čapko, birat će se 13 članova Predsjedništva zbog jačanja stranke - i zbog predstojećih parlamentarnih izbora i zato jer su od izbora prije tri godine HSP-u pristupili novi članovi na koje se računa.

Predsjednik stranke Karlo Starčević kaže da izmjenom statuta i izborom novih radnih tijela žele ojačati HSP, izvorišnu hrvatsku stranka da bi postala moderna, bez da ju se, kazao je, "gura na desnu marginu"

"Mi nismo nikakva desna margina i želimo ponovno sudjelovati u kreiranju državotvorne politike koja će Hrvatsku izvući iz ponora u kojem je sada već deset godina. Guranje HSP-a na marginu učinjeno je svojevremeno zato da bi se stranka izgurala iz političke utakmice, a mi smo izvorišna stranka, pa neka se ostale stranke pozicioniraju oko nas kako žele“, ocijenio je Starčević.

Na Izvanredni sabor HSP-a u Gospić trebalo bi doći oko tri stotine stranačkih izaslanika iz 14 županijskih vijeća i iz Grada Zagreba, a održat će se u podne u dvorani gospićkoga Pučkog otvorenog učilišta “Dr. Ante Strčević”.


www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com