Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjProslavljena Ilinja u Sincu

21.07.2011 15:27:03
Na obilježavanju Ilinje kao jedne od najvećih svetkovina u Gackoj okupio se velik broj posjetitelja. Mještani Sinca ovaj dan salve u čast svoga zaštitnika sv. Ilije proroka, po kojem je sinčeranska crkva i dobila ime. Usprkos oblačnom vremenu, proslava je uspješno održana, a najavljenih pljuskova nije bilo. Kako bi rekli mještani Sinca «sv. Ilija rastjerao je oblake i spriječio da padne kiša». Uz molitvu, obiteljski ručak i druženje na Trgu Prijateljstva proslavljena je i ovogodišnja Ilinja.

Uoči proslave održana je 13. kulturno-pučka svetkovina koja okuplja međužupanijska folklorna društva. Njeni osnivači su ZD «Sinac» Zagreb i KUD «Lipa» Sinac, ujedno i organizatori događaja. Nakon mimohoda folklornih društva od crkve do trga, uslijedio je njihov nastup. Kroz pjesmu i ples predstavili su svoj kraj KUD «Lipa» Sinac, ZD «Sinac» Zagreb, FD «Krasno» iz istoimenog mjesta i HKUD «Lika» Lički Osik. Program nastupa upotpunile su dječja skupina «Rožice» i ženska vokalna skupina «Vridnice» iz sinčerasnkog društva.

Kako doznajemo od predsjednice KUD-a «Lipa» Jasne Ilić, ova manifestacija organizirana je i povodom 88. godine postojanja KUD-a, koji iza sebe ima bogatu povijest očuvanja tradicije svoj kraja.

Cjelodnevni događaj upriličen je misnim slavljem kojeg je predvodio velečasni Pejo Ivkić. Odigrana je i prijateljska utakmica između NK «Odra Novi» Zagreb i domaćina NK «Gacka 1925», koja se odvijala u revijalnom tonu i završila 5:0 za goste. Do kasnih noćnih sati posjetitelje je zabavljao bend «RIO» iz Zagreba.

Pogledajte galeriju fotografija.

M.P.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com