Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPoziv izlagačima: Terezijanski sajam i Kupujmo hrvatsko u Otočcu

22.08.2012 10:16:58
 Sajam tradicionalnih obrta Terezijanski sajam i akcija HGK Kupujmo hrvatsko i ove se godine održavaju na isti datum - 12. rujna 2012. godine (srijeda) od 9 do 15 sati u centru Otočca

To je još jedna prilika da gospodarstvenici i obrtnici zajedno trguju i prezentiraju svoje proizvode na uvijek odlično posjećenom sajmu. 

Na akciji Kupujmo hrvatsko po promotivnim će cijenama svoje kvalitetne hrvatske proizvode ponuditi proizvođači iz cijele Hrvatske. Istovremeno će se održati i 7. Terezijanski sajam tradicijskih obrta, na kojemu se organiziraju otvorene radionice starih zanata.

Osiguran je prostor za postavljanje otvorenih tradicijskih radionica u kojima će izlagači predstaviti svoj rad, a istovremeno će se pružiti mogućnost posjetiteljima da se okušaju u nekim vještinama. Sajam se odvija na glavnom trgu ispred Gackog učilišta i u dijelu Ulice Bartola Kašića uz hotel Park.

Terezijanski sajam je prikaz sačuvanih tradicijskih obrta koje i dandanas njeguju udruge i obrtnici Ličko-senjske županije, kao i udruge-gosti koji djeluju u susjednim županijama. Oživljava već pomalo zaboravljene vještine kroz žive radionice:  preradu i ručnu obradu vune, izradu drvenarije, umjetničkog nakita, uporabnih predmeta od gline i sl. Svrha manifestacije je oživljavanje i očuvanje bogate zanatske tradicije i valorizacija tog dijela baštine u turističkoj ponudi. 

Pored obavezne „žive“ radionice, svaki izlagač moći će i prodavati svoje proizvode na sajmu, čije je održavanje, ispravom od 13. rujna 1746. godine, osobno odobrila carica Marija Terezija iz zahvalnosti Otočanima na pomoći koju su joj pružili u ratu za austrijsko nasljedstvo te u tri rata protiv pruskog kralja Fridricha II. Održavanjem Terezijanskog sajma oživljava se i dio otočke povijesti.

Zainteresirani za predstavljanje obrta i tradicijske vještine trebaju ispuniti prijavni obrazac  i dostaviti ga do 5. rujna 2012 . g. na fax: 053/771-001 ili e-mail: ibanic@hgk.hr. Izlagači koji su se prijavili za sudjelovanje na akciji 'Kupujmo hrvatsko' mogu proširiti svoje sudjelovanje i na Terezijanski sajam, organiziranjem otvorene radionice na kojoj će prikazati svoje vještine i znanja. Sudjelovanje na Terezijanskom sajmu se ne naplaćuje, organizator osigurava izložbeni prostor. Prijavljenim izlagačima HGK-Županijska komora Otočac prosljeđuje potrebne dodatne obavijesti.

Na fotografijama su prizori s prošlogodišnjeg Terezijanskog sajma u centru Otočca.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 24.08.2012. 12:43
    treba kupovati hrvatske proizvode kada god je to moguce,jer tako cuvamo nasu privredu i nasa radna mjesta ,ovo sto je preostalo,moramo brinuti kad ovu kukuriku neoliberalnu vladu marionetske sluge stranih kapitalista nije briga a i tako oni nikad nisu ni zeljeli hrvatsku,njima je vazno da nas do rkaj aopljackaju vecim pedv-om poskupljenjima svega i sad porezima na imovinu is ve ostalo kako bi kao sirotinja bili sluge u svojoj zemlji strancima lopovima lihvarima iz bruxelesa rusije engleske,,,
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com