Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjU Gospiću živi novi projekt od 5 milijuna kuna

13.08.2019 21:28:20

U sklopu projekta Energetska obnova zgrade Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana potpisan je Ugovor između Izvoditelja radova TERMORAD d.o.o. i Grada Gospića čime započinje provedba treće mjere energetske učinkovitosti odnosno započinje ugradnja kotla na biomasu sa svim pripadajućim radovima u vrijednosti 1 milijun i 300 tisuća kuna. Ovim će se postupkom smanjiti negativni učinci na okoliš, a sve u svrhu ostvarenja doprinosa smanjenju potrošnje energije u zgradama javnog sektora što se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt Energetske obnove zgrade Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana vrijedan je 5 milijuna i 200 tisuća kuna i u tijeku su radovi kojima će se kroz četiri mjere ( povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i stropa prema tavanu, zamjena kotla na biomasu i zamjena rasvjetnih tijela) smanjiti potrošnja energije u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđana.

Potpisnik Ugovora ispred Grada Gospića zamjenik gradonačelnika Ivica Tomljenović kazao je kako vrlo je važno smanjiti potrošnju energenta te kako u tom smislu zaostajemo za ostatkom Europe koja je visok udio sufinanciranja u ovakvim projektima nudila još davne 2013./2014. godine. Ipak, Grad Gospić planira naredne godine obnoviti i zgradu u Budačkoj ulici kako bi se smanjila potrošnja energenata.

U ime tvrtke TERMORAD d.o.o, koja je ovaj posao dobila na putem natječaja javne nabave, Ugovor je potpisao prokurist Ivan Udženija.

Energetska obnova zgrade Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana

na adresi Riječka 2, Lički Osik

 

 

Naručitelj: Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić

Izvoditelj radova: TERMORAD d.o.o. Prisavlje 12, 10000 Zagreb

Ugovorena vrijednost radova: 1.047.120,31kn bez PDV-a, odnosno 1.308.900,39kn sa PDV-om

Ukupna vrijednost projekta: 5.182.604,63 kn s PDV-om

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava: 2.122.559,13 kn

 

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020., natječaja ''Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama

javnog sektora'' te se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

CILJ I OPIS PROJEKTA

Cilj projekta je smanjiti negativne učinke na okoliš kroz provedbu 4 mjere energetske učinkovitosti na zgradi OŠ Dr. Franje Tuđmana na adresi Riječka 2, Lički Osik u svrhu ostvarenja doprinosa smanjenju potrošnje energije u zgradama javnog sektora.

 

Mjere energetske učinkovitosti su koje će se provesti na zgradi osnovne škole su:

(1) povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice,

(2) povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i stropa prema tavanu,

(3) zamjena kotla na biomasu i

(4) zamjena rasvjetnih tijela. 


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju