Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjProračun Gospića za 2020 godinu, rekordan 100 milijuna kuna

25.12.2019 10:06:00
Vijeće grada Gospića donijelo je proračun za 2020.godinu. Proračun je težak više od 100 milijuna kuna , točnije iznosi 100.451,291 kunu. S druge strane rashodi su planirani u iznosu nešto većem od 99 milijuna kuna,a sve kako bi se pokrivali minusi iz ranijih godina. Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša kaže da je ovo najbolje planirani proračun grada Gospića i kaže da je vrijeme da gradska uprava, vijećnici i svi građani napravimo što je više moguće za razvoj našeg grada. U proračunskim prihodima najviše dolazi iz izvora pomoći zbog brojnih i raznih projekata koji će se provoditi ili se već provode. Radi se primjerice o energetskoj obnovi škole u Ličkom Osiku, projektu Raise youth- projekt zapošljavanju mladih osoba, još nekoliko projekata u zapošljavanju, izgradnja dječjeg igrališta kod POS zgrada, izgradnja trga Nikole Tesle kao i brojni drugi projekti. Puno će se ulagati i u Lički Osik gdje će se graditi novo, moderno dječje igralište, nogostupi, biciklističke staze i dovršetak zapuštenog Trga žrtava Široke Kule. Štedi se na brojnim stranama, a po prvi put u povijesti grada planiran je novac i za program razvoja poduzetništva. Za poticanje razvoja gospodarstva, poljoprivrede i turizma izdvojit će se 2,5 milijuna kuna. I gradonačelnik Karlo Starčević ističe da se po prvi put u Gospiću ulaže u razvoj poduzetništva. Puno se vodi računa i o socijalnom aspektu, dijele se božićnice, stipendije, učenici će imati besplatan školski pribor.
www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju