Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGospić učenicima sufinancira školski pribor

31.07.2020 10:09:35


Po prvi put, Grad Gospić je iz proračuna osigurao 150.000,00 kn za nabavku školskog pribora. Time će se osigurati potrebna pomoć roditeljima kod sufinanciranja dijela troškova osnovnoškolskog obrazovanja.

S obzirom na to da su sredstva za nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih škola već osigurana u državnom proračunu, Grad Gospić je za osnovnoškolce sa svog područja odlučio osigurati sredstva za „drugi obrazovni materijal“, odnosno za radne bilježnice(1. razred), likovne mape (1.-8. razred) i tehničke kutije (5.-8. razred). Tako je za učenike OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ „Dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac u proračunu Grada Gospića osigurano 150.000,00 kn za nabavu školskog pribora kako bismo roditelje što više financijski rasteretili.

Nabavljeni školski materijal:

  • radne bilježnice za sve učenike prvih razreda osnovne škole
  • likovne mape za sve učenike od 1. do 8. razreda i
  • kutije za tehničku kulturu za sve učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole

zajedno s udžbenicima za koje su i ove godine osigurana sredstva u državnom proračunu čekat će ih na klupama na početku školske godine 2020./2021.

Grad Gospić sufinancira nabavku i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola i obveznih udžbenika za učenike srednjih škola, ali po određenim kriterijima koji su propisani važećom Odlukom, a odnose se na socijalni status roditelja. Grad Gospić po istom socijalnom kriteriju sufinancira i prijevoz srednjoškolaca do škole.www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com