Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjU Brinju održani Dani planinara Ličko-senjske županije

15.07.2013 12:52:42

Proteklog vikenda u Brinju su održani drugi po redu Dani planinara Ličko-senjske županije. Riječ je o dvodnevnom događaju koji je okupio prvenstveno planinare iz Ličko-senjske županije ali i goste iz drugih krajeva Hrvatske i van njenih granica. Održani su u organizaciji HPS Ličko-senjske županije i ovogodišnjeg domaćina PD „Škamnica“ iz Brinja. Susret je bio kvalitetno organiziran ali uz skroman odaziv zaljubljenika u prirodu i planine.

Od ukupno 11 planinarskih društava Ličko-senjske županije na susretu su se okupili članovi 7 društava, i to iz Željezničara (Gospić), Visočice (Gospić), Gromovače (Otočac), Rajinca (Krasno), Mrsinja (Korenica), Zavižana (Senj) i domaćina Škamnice. Na druženje je došlo i nekoliko članova Željezničara iz Zagreba te MIV-a iz Varaždina. Ove godine susret je poprimio međunarodni karakter. Druženju su se odazvali članovi PD “Kočevje” iz Slovenije, solvenskog ogranka društva Bazovica iz Rijeke te gosti iz Bosne i Hercegovine, iz PD “Cincar” Livno.

Druženje je započelo u subotu službenim otvorenjem u jutarnjim satima. Nazočnima su se obratili načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, dopredsjednik HPS Tomislav Čanić te predsjednik HPS Ličko-senjske županije i predsjednik PD „Škamnica“ Gojko Crnković. Uslijedio je pohod na Staro Brinje. U planine se je uputila većina posjetitelja a bilo ih je oko 50 uz 30-ak članova Škamnice. Nakon povratka organiziran je ručak – domaći grah, te natjecanja i igre. U večernjim satima zabavni dio programa uz ples i pjesmu odradio je domaći glazbeni sastav Buco bend.

Drugi dan susreta započeo je obilaskom spilje Siničići, posjetom Zbirke narodnog blaga i starog grada Sokolca. Nakon obilaska prirodnih bogatstava i povijesnih znamenitosti kraja svi planinari bili su počašćeni lovačkim gulašom. Susret je zaključen u laganom tonu uz kratko druženje i podjelu zahvalnica svim okupljenim planinarskim društvima i sponzorima. Predsjednik Crnković u kratkom govoru izrazio je zahvale svim sudionicima susreta te istaknuo malu kritiku s obzirom na slabi odaziv planinara iz županije. Pozvao je na brojnija okupljanja i međusobnu veću podršku u daljnjim okupljanjima i druženjima.

Glavni pokrovitelj susreta bila je Općina Brinje, slijede Općina Plitvička Jezera i TZ Plitvička Jezera. U organizaciji su svojim angažmanom i sponzorstvom pomogli DVD „Brinje“, NK „Sokolac“ iz Brinje, LU „Brinje“ i Pikado klub „Senj“. Za ugostiteljsku ponudu bio je zadužen C.B. „Sportivo“.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com