Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjU Brinju održani Dani planinara Ličko-senjske županije

15.07.2013 12:52:42

Proteklog vikenda u Brinju su održani drugi po redu Dani planinara Ličko-senjske županije. Riječ je o dvodnevnom događaju koji je okupio prvenstveno planinare iz Ličko-senjske županije ali i goste iz drugih krajeva Hrvatske i van njenih granica. Održani su u organizaciji HPS Ličko-senjske županije i ovogodišnjeg domaćina PD „Škamnica“ iz Brinja. Susret je bio kvalitetno organiziran ali uz skroman odaziv zaljubljenika u prirodu i planine.

Od ukupno 11 planinarskih društava Ličko-senjske županije na susretu su se okupili članovi 7 društava, i to iz Željezničara (Gospić), Visočice (Gospić), Gromovače (Otočac), Rajinca (Krasno), Mrsinja (Korenica), Zavižana (Senj) i domaćina Škamnice. Na druženje je došlo i nekoliko članova Željezničara iz Zagreba te MIV-a iz Varaždina. Ove godine susret je poprimio međunarodni karakter. Druženju su se odazvali članovi PD “Kočevje” iz Slovenije, solvenskog ogranka društva Bazovica iz Rijeke te gosti iz Bosne i Hercegovine, iz PD “Cincar” Livno.

Druženje je započelo u subotu službenim otvorenjem u jutarnjim satima. Nazočnima su se obratili načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, dopredsjednik HPS Tomislav Čanić te predsjednik HPS Ličko-senjske županije i predsjednik PD „Škamnica“ Gojko Crnković. Uslijedio je pohod na Staro Brinje. U planine se je uputila većina posjetitelja a bilo ih je oko 50 uz 30-ak članova Škamnice. Nakon povratka organiziran je ručak – domaći grah, te natjecanja i igre. U večernjim satima zabavni dio programa uz ples i pjesmu odradio je domaći glazbeni sastav Buco bend.

Drugi dan susreta započeo je obilaskom spilje Siničići, posjetom Zbirke narodnog blaga i starog grada Sokolca. Nakon obilaska prirodnih bogatstava i povijesnih znamenitosti kraja svi planinari bili su počašćeni lovačkim gulašom. Susret je zaključen u laganom tonu uz kratko druženje i podjelu zahvalnica svim okupljenim planinarskim društvima i sponzorima. Predsjednik Crnković u kratkom govoru izrazio je zahvale svim sudionicima susreta te istaknuo malu kritiku s obzirom na slabi odaziv planinara iz županije. Pozvao je na brojnija okupljanja i međusobnu veću podršku u daljnjim okupljanjima i druženjima.

Glavni pokrovitelj susreta bila je Općina Brinje, slijede Općina Plitvička Jezera i TZ Plitvička Jezera. U organizaciji su svojim angažmanom i sponzorstvom pomogli DVD „Brinje“, NK „Sokolac“ iz Brinje, LU „Brinje“ i Pikado klub „Senj“. Za ugostiteljsku ponudu bio je zadužen C.B. „Sportivo“.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com