Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGOSPIĆ Inkubator je gotov, postati će Spomenik ničemu

25.03.2020 09:54:56

Razvojni centar Ličko-senjske županije u Gospiću je praktično gotov, sagrađen. U njega je uloženo više od 21 milijun kuna. Čeka otvaranje usred velike gospodarske krize, pa se mnogi boje da će Inkubator postati veliki Spomenik ničemu i da su silni milijuni mogli utrošiti u mnogo korisnije stvari, primjerice spašavanje kakvog-takvog poduzetničkog sektora u županiji. Glavni cilj projekta  Razvojnog  centra Ličko-senjske županije trebao je biti usmjeren na stvaranje središnjeg mjesta za pružanje profesionalnih poslovnih usluga poduzetnicima i ulagačima na području Ličko-senjske županije te razvoj poduzetništva kroz usluge inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda, s naglaskom na olakšavanje i stimuliranje poslovanja poduzetnika početnika i postojećih poduzetnika. Unutar zgrade na neto površini od 1.701,85 m2 trebale su se smjestiti prostorije proizvodnog pogona za preradu voća i meda (za preradu voća i povrća sušenjem, za preradu voća u želirane proizvode (džemove, namaze), za punjenje i preradu meda te laboratorij za fizikalne analize s pratećim skladišnim prostorima i rashladnim komorama.Predviđeni su bili i uredi i coworking prostori za poduzetnike koji će se tamo smjestiti temeljem javnog natječaja te uredi voditelja poduzetničkog inkubatora, voditelja postrojenja i poduzetničke potporne institucije. Za poduzetnike će na raspolaganju biti ukupno 30 funkcionalno-prostornih jedinica.No, kome i čemu ?, pa se treba  početi razmišljati o  prenamjeni milijunskog  objekta, jer sada je posve jasno da u gospićkom "inkubatoru " nikada se neće praviti  med, niti  pekmez. 


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju