Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, Senj



Demantij gradonačelnika Novalje

22.09.2020 17:40:17

Poštovani,

na portalu Slobodnalika.com, 20. rujna 2020. godine objavljen je članak novinara/autora pod naslovom „LIPO Grad Novalja prošle godine dao medijskom balavcu čak 120 tisuća kuna“ te 22. rujna 2020g. članak pod naslovom „Nisu vremena-Županija neće pružiti ruku spasa Novalji“.

Prilažemo i link na članke:

http://slobodnalika.com/novosti/30144_LIPO Grad Novalja prosle godine dao medijskom balavcu cak 120 tisuca kuna za pola godine.html

http://slobodnalika.com/novosti/30158_NISU VREMENA Zupanija nece pruziti ruku spasa Novalji.html

Temeljem odredbi članka 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11 i 81/13) ovim zahtijevamo da u najkraćem mogućem roku na istom ili jednakovrijednom mjestu objavite sljedeći ispravak neistinitih informacija i to bez kraćenja:

U članku pod naslovom „LIPO Grad Novalja prošle godine dao medijskom balavcu čak 120 tisuća kuna“, objavljenom na portalu Slobodnalika.com, 20. rujna 2020. godine, navedene su neistinite informacije i iznesene su netočne tvrdnje koje su uzrokovale štetu, te narušile ugled Grada Novalje. Naime, Grad Novalja i Prilika Like j.d.o.o. sklopili su Ugovor o poslovnoj suradnji 2019. g. na razdoblje od 12 mjeseci u visini od 96.000,00 kn uvećano za iznos PDV-a, odnosno ukupno 120.000,00 kn. Međutim, u slijed činjenice da je proglašena epidemija bolesti izazvana Corona virusom, a povezano s donesenim mjerama odgode naplate pojedinih prihoda proračuna Grada Novalje, obustavljeni su od izvršavanja i pojedini planirani rashodi poslovanja, pa je tako i predmetni ugovor sklopljen s Prilika Like j.d.o.o. obustavljen od primjene 3 mjeseca prije isteka roka, odnosno 31. ožujka 2020.g.

Navedenim ugovorom pružatelj usluge objavljivao je oglase u digitalnom izdanju prateći na dnevnoj razini aktivnosti Grada Novalje i o tome mjesečno dostavljao pisano izvješće. Tempo iskorištavanja marketinškog prostora ovisio je o sezonalnosti i potrebama Grada Novalje.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi Grad Novalja svake godine objavljuje Registar ugovora o javnoj nabavi koji je vrlo transparentan i vidljiv široj javnosti i kojim se kao izvorom informacija koristio i autor objavljenog članka. Međutim, informacije su prenesene na netočan i neistinit način .

Isto tako, člankom pod nazivom „Nisu vremena-Županija neće pružiti ruku spasa Novalji“ autor je nanio štetu i narušio reputaciju Grada Novalje u cijelosti. Grad Novalja trenutno se nalazi u najvećem investicijskom ciklusu u svojoj povijesti te unatoč krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa posluje stabilno i solventno te sve svoje financijske obveze izvršava na vrijeme. U izgradnji se nalaze sljedeći kapitalni projekti: poduzetnički inkubator 12 mil kn, uređenje infrastrukture u poduzetničkoj zoni Čiponjac 10 mil kn, dogradnja Dječjeg vrtića Carić 13 mil kn, rekonstrukcija vatrogasnog doma 8,5 mil kn, izgradnja kulturnog doma Gozdenica 18 mil kn i izgradnja treće kazete na deponiji Caska 3,5 mil kn što ukupno iznosi 65 mil kn. Svi navedeni projekti, osim vatrogasnog doma, biti će završeni do kraja 2020.g.

Odluka o kratkoročnom zaduženju u visini od 4 milijuna kuna donesena je na Gradskom vijeću prošlog tjedna radi potrebe predfinanciranja navedenih EU projekata, obzirom da je ugovoreni model plaćanja na nivou cijele Hrvatske takav da lokalna samouprava ostvaruje pravo na naknadu sredstava iz EU fondova tek nakon plaćanja ispostavljenih situacija i uredno provedenih kontrola od strane nadležnih državnih tijela.

Zato Vas pozivamo da u skladu s člankom 41. Zakona o medijima objavite ovaj odgovor na objavljene tekstove u cijelosti.

Gradonačelnik Grada Novalje

Ante Dabo


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju