Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjEdukativne slikovnice razveselile najmlađe u Gospiću

31.10.2019 19:20:28


Nastavljaju se aktivnosti provedbe projekta „Za grad sa smješkom“. Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, pročelnica Ivana Kaleb Asić te voditelj i koordinatorica projekta Marko Bošnjak i Nikolina Baburić Brkljačić obišli su osnovne škole s područja Grada Gospića i Dječji vrtić Pahuljica. Tom su prigodom djeci uručili edukativne slikovnice i bojanke namijenjene edukaciji najmlađih o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Ukupna vrijednost projekta kojega Grad Gospić provodi je 532. 352, 48 kn,a od toga 452. 499, 60 sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Ciljevi provedbe ovog projekta su doprinijeti povećanoj stopi odvojenog prikupljanja otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta te informiranje i educiranje, izgradnja svijesti i razumijevanja svih skupina građana grada Gospića o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom što podrazumijeva četiri kategorije: sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Osim ranije održanih javnih tribina, u sklopu projekta, održane su i radionice i igrokaz za djecu, emitiraju se radijski spotovi, dijele se brošure, letci i ostali edukativni materijali, a uspostavljena je mrežna stranica http://gradsasmijeskom.com/.

Današnjim posjetom Osnovnoj školi dr. Ante Starčević Pazarište – Klanac, Osnovnoj školi dr. Franjo Tuđman Lički Osik, Osnovnoj školi dr. Jure Turića Gospić i Dječjem vrtiću Pahuljica, djeci je podijeljeno ukupno 920 slikovnica i bojanki koje govore o poželjnom i ekološki osvještenom ponašanju koje će se na ovaj način prenijeti i djeci.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju